Skip navigation

Stjernen - nyt vartegn for uddannelserne

Hornsleths kæmpe stjerne lander i Vejle

 • Hornsleth stjernen 2013

 • Hornsleth stjernen 2013

 • Hornsleth stjernen 2013

 • Hornsleth stjernen 2013

  8 meter høj og 11 meter bred. Så stor er Kristian von Hornsleths funklende stål-stjerne, som 8. november landede på Vejles uddannelsesstrøg Boulevarden. 

  Giv en bloddråbe og et par hår og få dit DNA gemt i Marianergraven på bunden af Stillehavet til evig tid. Sådan lød det i invitationen til indvielsen af Stjernen i Vejle 8. november, der også bød på live musik ved rocktrioen LSD on CIA.

  Og det var der rigtig mange, der gerne ville. Børn, unge og ældre stod i kød for at få lov til at give en dråbe blod og et par hår. Til gengæld fik de et flot certifikat med hjem.

  Vejles kæmpe stjerne er en del af det verdensomspændende kunstprojekt ”Deep Storage Project”, der har været fire år undervejs og nu nærmer sig afslutningen. Det mest spektakulære ved projektet er nedsænkningen af en lignende stjerne med over 3000 prøver af menneskeligt DNA i Stillehavet - på det dybeste sted på kloden. Bag projektet står kunstneren Kristian von Hornsleth.

  Mennesker over hele kloden – fra Oklahoma og New York i USA over Europa til Shanghai og Guam i Asien og Oceanien - og nu også Vejle - har givet blod til projektet ved forskellige events. Men Vejle er det eneste sted på kloden, hvor der står en ”søster” til den stjerne, der sænkes 11 km. ned på havets bund.

  Og ved indvielsen i Vejle var det sidste chance i Danmark for at give blod til projektet, som afsluttes ultimo november i år.

  -Stjernen er en hyldest til menneskets splittelse mellem selvdestruktion og fremtidsvisioner. Stjernen er inspireret af menneskets nysgerrighed og de udfordringer, det giver”, siger Hornsleth.

  - På den ene side minder skulpturen mig om en kompliceret asymetrisk struktur, som vækker min nysgerrighed efter at løse mysteriet. På den anden side minder stjernen mig om, hvor meget jeg holder af at drømme om fremtidens uendelige muligheder.

  Vartegn for uddannelsesområdet
  Borgmester Arne Sigtenbjerggaard er meget stolt over, at det er lykkedes at få stjerneskulpturen til Vejle.

  - Jeg er sikker på, at Stjernen bliver det nye vartegn for et uddannelsesstrøg i vækst. Stjernen vil symbolisere både de mange uddannelser, og at uanset hvad du vælger, så står verden åben og er fuld af muligheder.

  - Du kan blive stjernen i dit eget liv. Samtidig er vi en del af noget meget større, siger Arne Sigtenbjerggaard og retter en stor tak til Business Vejle og de mange lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der har sponsoreret skulpturen.

  Stjerneskulpturen er svejset sammen af i alt 6 ton rustfrit stål, og der er i alt brugt 120 meter rør. I de mørke timer bliver skulpturen belyst.

  Læs mere om projektet på www.deepstorageproject.com

  indvielse af Hornsleths Stjernen på Boulevarden 9-11-13

  Kristian Hornsleth tager en dråbe blod, som snart bliver gemt til evig tid på bunden af Stillehavet.

  indvielse af Hornsleths Stjernen på Boulevarden 9-11-13
  Interessen for at give blod var stor. Både børn, unge og ældre stod i kø for at blive en del af projektet. Men først skulle man skrives ind i "den store bog" med navne på alle deltagere og have et nummer, som også kom på blodprøven.  
  indvielse af Hornsleths Stjernen på Boulevarden 9-11-13
  Og så var der musik for de unge. LSD on CIA blev dannet i 2009 og har allerede spillet et hav af koncerter og medvirket i mange forskellige sammenhænge. I starten af 2011 skrev LSD on CIA musikken og medvirkede i den Reumertbelønnede teaterforestilling ”Udslet Hornsleth”, samt til diverse kunstferniseringer i København og London.

  Denne side er sidst opdateret: 22.01.2015

  indvielse af Hornsleths Stjernen på Boulevarden 9-11-13
  8 meter høj og 11 meter bred. Så stor er Kristian von Hornsleths funklende stål-stjerne  på Boulevarden i Vejle.

  Sponsorer

  indvielse af Hornsleths Stjernen på Boulevarden 9-11-13
  Skulpturen Stjernen er sponsorerer af Business Vejle og en række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
  Fra indvielsen ses her fra venstre Finn Dyhre Hansen, formand for Business Vejle, kunstner Kristian von Hornsleth og borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

  Se oversigten over sponsorer.